Dzierzonkast: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:
 
[[image:Dzierzon-Kast01.jpg|thumb|200px|right]]
 
[[image:Dzierzon-Kast01.jpg|thumb|200px|right]]
 
==Omschrijving==
 
==Omschrijving==
Na eerst met [[kloskorven]] (i.c. de duitse [[Klotzbeute]]) te hebben geïmkerd ontwikkelt [[Dzierzon|Johannes Dzierzon]] de eerste kast met uitneembare raten. Ra'''ten''', (geen ra'''men''') want daartoe bracht hij enkel toplatten (met daaraan een stripje was) in zijn kasten aan. Gaandeweg heeft hij ontdekt hoe ver die toplatten uit elkaar geplaatst moesten worden om te voorkomen dat de raten overdwars alsnog aan elkaar werden vastgebouwd.
+
[[Dzierzon|Johannes Dzierzon]] ontwikkelt de eerste kast met uitneembare raten. Uitneembare ra'''ten''', (geen [[uitneembare ramen|ra'''men''']]) want daartoe bracht hij enkel toplatten (met daaraan een stripje was) in zijn kasten aan. Gaandeweg heeft hij ontdekt hoe ver die toplatten uit elkaar geplaatst moesten worden om [[warbouw]] te voorkomen.
De Dzierzonkast is een [[achterbehandelingkast]]. In 1848 introduceerde Dzierzon gleuven in de zijwanden van de kast waar de toplatten op/in rusten.
+
 
[[Berlepsch]] heeft deze kast verder ontwikkeld met als gevolg o.a. de [[Berlepsch Ständerbeute]].
+
De Dzierzonkast is een [[achterbehandelingkast]]. In 1848 introduceerde Dzierzon gleuven in de zijwanden van de kast waar de toplatten op/in rusten. [[Berlepsch]] heeft deze kast verder ontwikkeld met als gevolg o.a. de [[Berlepsch Ständerbeute]].
 +
 
  
  

Huidige versie van 15 mrt 2010 om 21:54

Dzierzon-Kast01.jpg

Omschrijving

Johannes Dzierzon ontwikkelt de eerste kast met uitneembare raten. Uitneembare raten, (geen ramen) want daartoe bracht hij enkel toplatten (met daaraan een stripje was) in zijn kasten aan. Gaandeweg heeft hij ontdekt hoe ver die toplatten uit elkaar geplaatst moesten worden om warbouw te voorkomen.

De Dzierzonkast is een achterbehandelingkast. In 1848 introduceerde Dzierzon gleuven in de zijwanden van de kast waar de toplatten op/in rusten. Berlepsch heeft deze kast verder ontwikkeld met als gevolg o.a. de Berlepsch Ständerbeute.


Navigatie