Hruschka: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De Oostenrijksen majoor Von Hruschka is de uitvinder van den honingslinger. Hij vertoonde deze voor het aan een algemene vergadering van Duitse imkers te Brünn (12 - ...')
 
 
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
De Oostenrijksen majoor Von Hruschka is de uitvinder van den honingslinger. Hij vertoonde deze voor het aan een algemene vergadering van Duitse imkers te Brünn (12 - 14 September 1865) <ref>H.Stienstra. Eeen paar werktuigen uit de nieuwe ijmkerij. [http://www.bijen.info/ Maandschrift Bijenteelt], september 1910.</ref>
+
'''Franz von Hruschka''' (1819 - ) is de uitvinder van de [[honingslinger]]. Hij was van geboorte een Oostenrijker. Als officier in actieve dienst, werd hij in 1857 bevorderd tot majoor, gelegerd in de buurt van Venetië. Toen hij in 1865 (46 jaar oud) met pensioen ging bleef hij in de buurt van Venetië wonen en stortte hij zich op de bijenteelt.
 +
 
 +
Voor de uitvinding van de honingslinger gebruikte men [[raathoning]] of werd de [[honing]] met behulp van een [[honingpers]] uit de [[Raat|raten]] geperst.
 +
 
 +
Hruschka vertoonde de honingslinger voor het eerst aan een algemene vergadering van Duitse imkers te Brünn (12 - 14 September 1865) <ref>H.Stienstra. Een paar werktuigen uit de nieuwe ijmkerij. [[Maandbladen voor bijenteelt sinds 1898|Maandschrift voor Bijenteelt]], september 1910.</ref>
  
 
==Voetnoten==
 
==Voetnoten==
 
<references />
 
<references />

Huidige versie van 25 dec 2010 om 15:40

Franz von Hruschka (1819 - ) is de uitvinder van de honingslinger. Hij was van geboorte een Oostenrijker. Als officier in actieve dienst, werd hij in 1857 bevorderd tot majoor, gelegerd in de buurt van Venetië. Toen hij in 1865 (46 jaar oud) met pensioen ging bleef hij in de buurt van Venetië wonen en stortte hij zich op de bijenteelt.

Voor de uitvinding van de honingslinger gebruikte men raathoning of werd de honing met behulp van een honingpers uit de raten geperst.

Hruschka vertoonde de honingslinger voor het eerst aan een algemene vergadering van Duitse imkers te Brünn (12 - 14 September 1865) [1]

Voetnoten

  1. H.Stienstra. Een paar werktuigen uit de nieuwe ijmkerij. Maandschrift voor Bijenteelt, september 1910.