Juli: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Als het ook 's nachts warm is dan is het heel normaal dat er 's avonds en 's nachts veel bijen buiten tegen de kast aan zitten, aan de vliegplank hangen, etc. Dit is iets anders dan de [[baardvorming]] uit de zwermperiode.
+
Als het ook 's nachts warm is dan is het heel normaal dat er 's avonds en 's nachts veel bijen buiten tegen de kast aan zitten, aan de vliegplank hangen, etc. Deze [[baardvorming]] heeft in zo'n geval waarschijnlijk meer met een behoefte aan afkoeling dan met een voorbode van zwermen te maken.
  
 
==Handelingen==
 
==Handelingen==

Versie van 3 jul 2010 om 10:54

Als het ook 's nachts warm is dan is het heel normaal dat er 's avonds en 's nachts veel bijen buiten tegen de kast aan zitten, aan de vliegplank hangen, etc. Deze baardvorming heeft in zo'n geval waarschijnlijk meer met een behoefte aan afkoeling dan met een voorbode van zwermen te maken.

Handelingen

  • de volken met oude moeren in de gaten blijven houden, voordat je het weet willen ze nog een keer zwermen;
  • ook de volken met jonge moeren blijven controleren, maar dan op voldoende brias; bij bultbroed kun je verenigen met een goed volk of een andere bevruchte moer invoeren;
  • in de gaten houden of er geslingerd kan worden cq dat er suikerwater of suikerdeeg bijgevoerd moet worden;
  • Zo gauw u geen dracht meer verwacht kunt u beginnen met inwinteren. Bij hoger temperaturen is het inwinteren gemakkelijker, dus hoe eerder hoe beter.

Dracht

vuilboom, phacelia, linde, braam en ligustrum