Stuifmeelraam: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 2: Regel 2:
  
  
Als een volk meer stuifmeel heeft dan nodig, dan kan de imker het uit het volk halen om het eventueel bij een ander volk met een tekort te plaatsen. De imker kan het ook tijdelijk elders opslaan, maar moet dan wel maatregelen nemen tegen de [[stuifmeelmijt]].
+
Als een volk meer stuifmeel heeft dan nodig, dan kan de imker zo'n stuifmeelraam uit het volk halen om het eventueel bij een ander volk (dat een tekort aan stuifmeel heeft) te plaatsen. De imker kan een stuifmeelraam ook tijdelijk elders opslaan, maar moet dan wel maatregelen nemen tegen de [[stuifmeelmijt]].

Huidige versie van 28 sep 2011 om 13:18

Een stuifmeelraam.

Een stuifmeelraam is een raam met veel stuifmeel. Dit ontstaat doordat om het broednest (behalve aan de onderkant) een voederkrans zit van eerst stuifmeel en dan honing. In het midden van het broednest zal het stuifmeel dus een rand(je) boven het broed zijn, maar aan de zijkanten van het broednest zul je dus (op de scheiding van de broed- en honingramen) soms hele ramen met stuifmeel aantreffen.


Als een volk meer stuifmeel heeft dan nodig, dan kan de imker zo'n stuifmeelraam uit het volk halen om het eventueel bij een ander volk (dat een tekort aan stuifmeel heeft) te plaatsen. De imker kan een stuifmeelraam ook tijdelijk elders opslaan, maar moet dan wel maatregelen nemen tegen de stuifmeelmijt.