Werksterraat: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
 
(2 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Werksterraat''' is [[raat]] met een celgrootte waarin de [[koningin]] bevruchte eitjes zal leggen waaruit dus de [[werkbijen]] komen. Werksterraat is dus voor [[werksterbroed]], maar het wordt tevens gebruikt voor de opslag van [[honing]] en [[stuifmeel]].
+
'''Werksterraat''' is [[raat]] met een celgrootte waarin de [[koningin]] bevruchte eitjes zal leggen waaruit dus de [[werkbijen]] komen. In het [[broednest]] is werksterraat dus voor [[werksterbroed]], maar het wordt daarnaast tevens gebruikt voor de opslag van [[honing]] en [[stuifmeel]].
 +
 
 +
[[Eierleggende werksters]] hebben een voorkeur voor [[darrenraat]]<ref>R.E.Page jr, E.H.Erickson. Reproduction by worker honey bees (Apis mellifera L.). Behavioral Ecology and Sociobiology, (23, 1988), blz. 117-126.</ref>, maar zullen - als dat er niet (meer) is - (ook) in werksterraat hun eitjes leggen.
 +
 
 +
==Voetnoten==
 +
<references />

Huidige versie van 6 okt 2017 om 12:45

Werksterraat is raat met een celgrootte waarin de koningin bevruchte eitjes zal leggen waaruit dus de werkbijen komen. In het broednest is werksterraat dus voor werksterbroed, maar het wordt daarnaast tevens gebruikt voor de opslag van honing en stuifmeel.

Eierleggende werksters hebben een voorkeur voor darrenraat[1], maar zullen - als dat er niet (meer) is - (ook) in werksterraat hun eitjes leggen.

Voetnoten

  1. R.E.Page jr, E.H.Erickson. Reproduction by worker honey bees (Apis mellifera L.). Behavioral Ecology and Sociobiology, (23, 1988), blz. 117-126.