Zwarte bij: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
De '''zwarte bij''' [Apis mellifera melifera nigra) is het uit de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen stammende ecotype (ook wel stam<ref>Binnen Imkerpedia onderscheiden we [[soorten, ondersoorten (rassen), stammen en lijnen]].</ref> genoemd) van de [[donkere bij]] (Apis mellifera mellifera).
+
De '''zwarte bij''' (''Apis mellifera mellifera nigra'') is een variatie van een ondersoort van de honingbij uit het Zwitserse en Oostenrijkse Alpen stammende ecotype (ook wel stam<ref>Binnen Imkerpedia onderscheiden we [[soorten, ondersoorten (rassen), stammen en lijnen]].</ref> genoemd) van de [[donkere bij]] (Apis mellifera mellifera).
  
In de Lage landen worden de term 'zwarte bij' ook regelmatig gebezigd als het nederlandse woord voor de Apis mellifera mellifera, maar dat is eigenlijk onjuist.
+
In de Lage landen worden de term 'zwarte bij' ook regelmatig gebezigd als de Nederlandse naam voor de ''Apis mellifera mellifera'', maar dat is eigenlijk onjuist.
  
  
 
==Voetnoten==
 
==Voetnoten==
 
<references />
 
<references />

Versie van 23 okt 2011 om 15:33

De zwarte bij (Apis mellifera mellifera nigra) is een variatie van een ondersoort van de honingbij uit het Zwitserse en Oostenrijkse Alpen stammende ecotype (ook wel stam[1] genoemd) van de donkere bij (Apis mellifera mellifera).

In de Lage landen worden de term 'zwarte bij' ook regelmatig gebezigd als de Nederlandse naam voor de Apis mellifera mellifera, maar dat is eigenlijk onjuist.


Voetnoten

  1. Binnen Imkerpedia onderscheiden we soorten, ondersoorten (rassen), stammen en lijnen.