Pagina maken en/of aanpassen

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op 2 manieren kan er een nieuwe pagina worden aangemaakt:

  • met behulp van de zoekfunctie (links op het scherm) zoeken naar het betreffende woord. Als het woord er nog niet is dan komt daarbij een optie beschikbaar om voor dat woord een nieuwe pagina te maken. Vergeet daarbij niet om eerst op synoniemen voor het desbetreffende woord te zoeken (zie de hulp voor synoniemen).
  • het betreffende woord staat reeds rood (als nog te maken pagina) in een andere pagina opgenomen. Na het klikken op dat woord kom je in een lege direct te bewerken pagina terecht.

Een bestaande pagina kan worden aangepast door op het (boven in het scherm staande) tabje 'bewerken' te klikken. Via dat tabje kun je ook op andere pagina's onderzoeken hoe bijvoorbeeld bepaalde layout tot stand is gekomen zodat je dat op je 'eigen' pagina na kunt doen.

Om de volgende redenen ia het handig om de pagina eerst met een tekstverwerker op de eigen computer te maken en pas daarna naar Imkerpedia te brengen (en de layout e.d. toe te voegen):

  • als je in het hetzelfde venster als waarin je op Imkerpedia de pagina maakt iets anders gaat doen (bijvoorbeeld met Google iets onderzoeken) dan loop je grote kans dat je al het werk sind de laatste 'pagina opslaan' kwijt bent;
  • elke keer 'pagina opslaan' leidt tot opslag van opnieuw de gehele pagina. Dat gaat uiteindelijk natuurlijk wel veel schijfruimte kosten.

Je kunt af en toe ook het tussenresultaat bekijken (zonder op te slaan) met behulp van de knop "Bewerking ter controle bekijken" (ook onderaan). Het zal je dan opvallen dat je pas de gewenste tekst-layout krijgt na het tussenvoegen van wat lege regels.

Als je een woord tegenkomt waarvan je denkt "dat woord rechtvaardigd een eigen pagina" dan maak je van de woord een 'interne verwijzing' door het woord met je muis aan te geven (zoals je ook in WORD doet om een bepaald gedeelt dikgedrukt te maken o.i.d.) en daarna klik je op het icoontje 'interne verwijzing'. Nadat je de pagina weer hebt opgeslagen kun je ook dat woordje aanklikken en ook die pagina weer gaan maken (als het er niet al is natuurlijk).