Tukker

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bijenstand van Reinder Tukker in 1931 [1]

De heer Reinder Tukker (1860 - 1942) [2] [3] was vanaf de oprichting lid van de VBBN en heeft o.a. als commissielid en als mederedacteur van het Maandschrift Bijenteelt deze vereniging gediend. De eerste Nederlandse tentoonstelling op bijenteeltgebied werd mede door hem opgericht (en daar toonde hij ook de Tukkerkast). Zijn artikelen in het Maandschrift Bijenteelt ondertekende hij tot 1922 met 'R.Tukker jr', pas sinds juni 1922 met R.Tukker, om de zoveel jaar stond daar een andere plaatsnaam bij.


Ook al vóór de oprichting van de VBBN was hij niet alleen als imker werkzaam in verschillende streken van ons land (Oosterbeek, Heemstede, Halsteren, Breukelen, Putte enz.), doch hij hield ook overal lezingen over bijenteelt.


Reinder Tukker ging met zijn tijd mee en in verschillende tijdschriften in binnen- en buitenland, komt men artikelen van zijn hand tegen. men vertelde van hem, dat hij een vaardigheid in het gieten van kunstraat bezat, alsof deze gewalst was. [2] De reeds genoemde Tukkerkast is lange tijd zeer bekend geweest.

Voetnoten

  1. Redactie. Foto Bijenstand R.Tukker. Maandschrift Bijensteelt, september 1931
  2. 2,0 2,1 Redactie. Reinder Tukker 80 jaar. Maandschrift Bijenteelt, augustus 1940
  3. Redactie. Reinder Tukker overleden. Maanschrijft Bijenteelt, januari 1942