Blauwe monnikskap: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 11: Regel 11:
  
 
==Pollen informatie==
 
==Pollen informatie==
Het stuifmeel van de blauwe monnikskap bevat voor bijen giftige stoffen<ref>Henk van der Scheer en Mari van Iersel. Fout (stuif)meel!?. [[Maandbladen voor bijenteelt sinds 1898|''bijen''houden]], december 2010</ref>, maar dat leidt meestal niet tot buitengewoon grote bijensterfte aangezien het bijenvolk gewoonlijk van meerdere planten stuifmeel haalt zodat het effect van het stuifmeel van de blauwe monnikskap voldoende wordt verdund.  
+
Het [[stuifmeel]] van de blauwe monnikskap bevat voor bijen giftige stoffen<ref>Henk van der Scheer en Mari van Iersel. Fout (stuif)meel!?. [[Maandbladen voor bijenteelt sinds 1898|''bijen''houden]], december 2010</ref>, maar dat leidt meestal niet tot buitengewoon grote bijensterfte aangezien het bijenvolk gewoonlijk van meerdere planten stuifmeel haalt zodat het effect van het stuifmeel van de blauwe monnikskap voldoende wordt verdund.  
  
  

Huidige versie van 17 dec 2010 om 10:05

(Aconitum napellus)

Aconitum-napellus.jpg

Omschrijving en kenmerken

De blauwe monnnikskap is een zeer giftige plant waar vooral hommmels op vliegen. Soms ook een enkele honingbij, maar niet eerder dan nadat de plant reeds door hommels is bezocht. Sommige grootbloemige soorten worden wel actief door onze honingbij bezocht.


Pollen informatie

Het stuifmeel van de blauwe monnikskap bevat voor bijen giftige stoffen[1], maar dat leidt meestal niet tot buitengewoon grote bijensterfte aangezien het bijenvolk gewoonlijk van meerdere planten stuifmeel haalt zodat het effect van het stuifmeel van de blauwe monnikskap voldoende wordt verdund.


Verwijzingen en bronnen


Voetnoten

  1. Henk van der Scheer en Mari van Iersel. Fout (stuif)meel!?. bijenhouden, december 2010