Henri Renson: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'thumb|300px|left Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn (g...')
 
k
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 2: Regel 2:
  
  
Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn (gedurende het drachtseizoen) imkeren met [[broedbeperking]]. Hij stond aan de basis, maar inmiddels wordt het in verschillende varianten door veel meer imkers toegepast.
+
'''Henri Renson (1935 - 2012)''' is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn imkeren met [[broedbeperking]], vanuit zijn uitgangspunt dat “Hoe minder broed de bijen te verzorgen hebben, hoe langer ze leven”.
  
Daarnaast was hij een zeer actieve koninginnenteler, die ook werkte met [[Kunstmatige inseminatie van koninginnen]].
+
Hij paste de broedbeperking alleen toe in het [[dracht]]seizoen (in zijn geval van circa 20 april tot 1 juli).
 +
 
 +
Hij ontving veel bezoekers bij zijn bijenstand te Cheratte (nabij Luik) om over zijn werkwijze te vertellen, en ook gaf hij elders veel voordrachten over zijn '''[[Renson broedbeperking]]'''. Inmiddels wordt broedbeperking in verschillende varianten door veel meer imkers toegepast.
 +
 
 +
Daarnaast was hij een zeer actieve [[koninginnenteelt|koninginnenteler]], die zo'n 500 koninginnen per jaar teelde, en ook werkte met [[Kunstmatige inseminatie van koninginnen]].
  
 
Hij imkerde met [[Apis mellifera carnica|carnica]], en had zo'n 400 volken.
 
Hij imkerde met [[Apis mellifera carnica|carnica]], en had zo'n 400 volken.

Huidige versie van 19 mrt 2020 om 13:24

Henri-Renson.jpg


Henri Renson (1935 - 2012) is binnen de imkerij in de Lage Landen (m.n. België) vooral bekend geworden door zijn imkeren met broedbeperking, vanuit zijn uitgangspunt dat “Hoe minder broed de bijen te verzorgen hebben, hoe langer ze leven”.

Hij paste de broedbeperking alleen toe in het drachtseizoen (in zijn geval van circa 20 april tot 1 juli).

Hij ontving veel bezoekers bij zijn bijenstand te Cheratte (nabij Luik) om over zijn werkwijze te vertellen, en ook gaf hij elders veel voordrachten over zijn Renson broedbeperking. Inmiddels wordt broedbeperking in verschillende varianten door veel meer imkers toegepast.

Daarnaast was hij een zeer actieve koninginnenteler, die zo'n 500 koninginnen per jaar teelde, en ook werkte met Kunstmatige inseminatie van koninginnen.

Hij imkerde met carnica, en had zo'n 400 volken.