Imkerpedia:Gebruikersportaal

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Als u een eenmalige aanvulling of correctie op Imkerpedia heeft, schroom dan niet om dit aan de webmaster te emailen!


Als u structureel mee wilt doen aan deze Imkerpedia dan dient u zich eerst te registreren op het Imkerforum.

Daarna kunt u zich daar ook voor Imkerpedia aanmelden via het blijvende forumonderwerp "Imkerpedia" in de rubriek "Algemene berichten".


Veel tips en trucs kunt u achterhalen door in deze Imkerpedia even bij een ander onderwerp (onder het tabje "bewerken" of "brontekst bekijken") te kijken hoe daar iets is gedaan. Via de knop "Hulp" aan de linkerkant van dit scherm is ook hulp te vinden.


Let op: Als u in een venster bezig bent met het bewerken van een tekst, en u in hetzelfde venster een andere pagina opent, dan bent u uw bewerkte tekst kwijt! Dus eerst die tekst opslaan, of die andere pagina in een nieuw eigen venster openen.


Als je twijfelt over het aanbrengen van een verbetering, dan is het wellicht handig om eerst op het Imkerforum de mening van anderen te vragen. Samen weten we het best.


Als je binnen Imkerpedia een nieuwe pagina met een nieuw onderwerp wilt maken dan doe je dat het gemakkelijkst door het betreffende onderwerp eerst in een reeds bestaande pagina te noemen en daarvan een linkje te maken. Nadat je die bestaande pagina aldus hebt verandert en opgeslagen, kun je op dat linkje klikken en komt de betreffende pagina vanzelf leeg voor je beschikbaar om te gaan vullen. Bijkomend voordeel van deze werkwijze is dat bezoekers van Imkerpedia dergelijke onderwerpen al browsend vanzelf binnen imkerpedia kunnen tegenkomen.


Om dubbelingen te voorkomen hierbij de oproep om altijd pas aanvullingen te doen nadat je al goed op Imkerpedia hebt onderzocht of de betreffende aanvulling niet reeds elders op Imkerpedia staat onder een andere noemer. Het is immers (vanwege synoniemen zoals bijvoorbeeld moer en koningin) heel goed voorstelbaar dat een bepaalde pagina onder een andere noemer al wel bestaat. Als dat zo is dan is het fijn als je met jouw nieuwe term toch ook een nieuwe pagina maakt, maar om die dan automatisch te laten verwijzen naar de reeds bestaande pagina (zie synoniemen). Dit verhoogt immers de vindkans van die reeds bestaande pagina binnen imkerpedia. Dat is natuurlijk een zeer zinvolle bijdrage!

Zo’n nieuwe pagina kun je (zonder linkje in een reeds bestaande pagina) maken door met behulp van de zoekfunctie (links op het scherm) te zoeken naar het betreffende woord. Als het woord er nog niet is dan komt daarbij tevens een optie beschikbaar om voor dat woord een nieuwe pagina te maken.