Januari: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Zo lang het koud is moet u eigenlijk helemaal niets in het bijenvolk doen. Een uitzondering kan zijn een oxaalzuurbehandeling ter bestrijding van de varroa, al...')
 
 
(5 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Zo lang het koud is moet u eigenlijk helemaal niets in het bijenvolk doen.
+
==Handelingen==
Een uitzondering kan zijn een [[oxaalzuurbehandeling]] ter bestrijding van de [[varroa]], als dat in deze [[broedloze periode]] niet al heeft kunnen plaatsvinden op een redelijke dag eind december.
+
* Zie het lijstje van [[november]].
 +
* Zo lang het koud is moet u eigenlijk helemaal niets in het bijenvolk doen. Een uitzondering in deze [[broedloze periode]] kan zijn het [[oxaalzuur druppelen|druppelen van oxaalzuur]] ter bestrijding van de [[varroa]], als deze (bij voorkeur) niet al heeft kunnen plaatsvinden op een redelijke dag eind december.
 +
* Als er enkele dode bijen voor de kast liggen is dat niet zorgwekkend.
 +
 
 +
 
 +
==Stuifmeeldracht==
 +
Als er in januari gevlogen kan worden dan kan er wellicht ook stuifmeel worden gehaald op de [[hazelaar]] die in januari (en februari) 'naakt bloeit'.

Huidige versie van 15 jan 2011 om 19:14

Handelingen

  • Zie het lijstje van november.
  • Zo lang het koud is moet u eigenlijk helemaal niets in het bijenvolk doen. Een uitzondering in deze broedloze periode kan zijn het druppelen van oxaalzuur ter bestrijding van de varroa, als deze (bij voorkeur) niet al heeft kunnen plaatsvinden op een redelijke dag eind december.
  • Als er enkele dode bijen voor de kast liggen is dat niet zorgwekkend.


Stuifmeeldracht

Als er in januari gevlogen kan worden dan kan er wellicht ook stuifmeel worden gehaald op de hazelaar die in januari (en februari) 'naakt bloeit'.