Los van het voer: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bij strenge koude kunnen individuele bijen de bijentros niet verlaten zodat ook voer op enkele centimeters afstand dan al niet meer bereikbaar is. Een volk kan da...')
 
Regel 1: Regel 1:
Bij strenge koude kunnen individuele bijen de [[bijentros]] niet verlaten zodat ook voer op enkele centimeters afstand dan al niet meer bereikbaar is.
+
Bij strenge koude kunnen individuele bijen de [[wintertros]] niet verlaten. Ook voer op slechts enkele centimeters afstand is dan al niet meer bereikbaar.
  
Een volk kan dan '''los van het voer''' komen als de [[bijentros]] zich langzaam naar één hoek met voer verplaatst en daarbij het contact met het andere voer verliest. Een volk kan dan dus verhongeren als het voer in die éne hoek op is terwijl er elders in de kast nog wel voer is.
+
Een volk kan '''los van het voer''' komen als de wintertros zich langzaam naar één hoek met voer verplaatst en daarbij het contact met het andere voer verliest. Een volk kan dan dus verhongeren als het voer in die éne hoek op is terwijl er elders in de kast nog wel voer is.
  
Als de [[inwinteren|ingewinterde]] volken sterk (groot) genoeg zijn, dan komt dit probleem zelden voor.
+
Bij [[inwinteren|ingewinterde]] volken die sterk (groot) genoeg zijn komt dit probleem zelden voor.

Versie van 15 jan 2011 21:28

Bij strenge koude kunnen individuele bijen de wintertros niet verlaten. Ook voer op slechts enkele centimeters afstand is dan al niet meer bereikbaar.

Een volk kan los van het voer komen als de wintertros zich langzaam naar één hoek met voer verplaatst en daarbij het contact met het andere voer verliest. Een volk kan dan dus verhongeren als het voer in die éne hoek op is terwijl er elders in de kast nog wel voer is.

Bij ingewinterde volken die sterk (groot) genoeg zijn komt dit probleem zelden voor.