Maagdenzwerm: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
Als van een [[voorzwerm]] in hetzelfde jaar weer een [[zwerm]] afkomt noemde men dat een '''maagdenzwerm'''<ref>Mari van Iersel. Zwermen (4) We hebben er allerlei benamingen voor. [[Maandbladen voor bijenteelt sinds 1898|''Bijen''houden]], april 2007</ref>. De oude moer zwermt voor de tweede keer. In de tijd van de korfimkerij werd deze zwerm opgezet en ging later mee naar de hei. Als hetzelfde volk zelfs nog een keer zwermde dan noemde men dat een [[keizer]].
+
Als van een [[voorzwerm]] in hetzelfde jaar weer een [[zwerm]] afkomt noemde men dat een '''maagdenzwerm'''<ref>Mari van Iersel. Zwermen (4) We hebben er allerlei benamingen voor. [[Maandbladen voor bijenteelt sinds 1898|''Bijen''houden]], april 2007</ref>. De oude moer zwermt voor de tweede keer. In de tijd van de [[korfimkerij]] werd deze zwerm opgezet en ging later mee naar de hei. Als hetzelfde volk zelfs nog een keer zwermde dan noemde men dat een [[keizer]].
  
 
==Voetnoten==
 
==Voetnoten==
 
<references />
 
<references />

Huidige versie van 16 dec 2010 om 14:33

Als van een voorzwerm in hetzelfde jaar weer een zwerm afkomt noemde men dat een maagdenzwerm[1]. De oude moer zwermt voor de tweede keer. In de tijd van de korfimkerij werd deze zwerm opgezet en ging later mee naar de hei. Als hetzelfde volk zelfs nog een keer zwermde dan noemde men dat een keizer.

Voetnoten

  1. Mari van Iersel. Zwermen (4) We hebben er allerlei benamingen voor. Bijenhouden, april 2007