Moerloosheidsproef: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bij een '''moerloosheidsproef''' doe je een raam met eitjes in een volk waarvan je onzeker bent of er nog een moer in zit. Je vindt bijvoorbeeld geen koningin en ook g...')
 
Regel 1: Regel 1:
Bij een '''moerloosheidsproef''' doe je een raam met eitjes in een volk waarvan je onzeker bent of er nog een moer in zit. Je vindt bijvoorbeeld geen koningin en ook geen broed<ref>Dus ook niet van [[eierleggende werksters]].</ref>, maar het volk gedraagt zich gewoon rustig.
+
Bij een '''moerloosheidsproef''' doe je een raam met open broed<ref>Opletten dat het open broed niet alleen oudere larven bevat, maar ook jonge larfjes en/of eitjes.</ref> in een volk waarvan je onzeker bent of er nog een moer in zit. Je vindt bijvoorbeeld geen koningin en ook geen broed<ref>Dus ook niet van [[eierleggende werksters]].</ref>, maar het volk gedraagt zich gewoon rustig.
  
 
Na een dag of 7 tot 10 kijk je dan of er op het raam met eitjes [[redcellen]] worden aangezet. Zo ja: er is geen moer.
 
Na een dag of 7 tot 10 kijk je dan of er op het raam met eitjes [[redcellen]] worden aangezet. Zo ja: er is geen moer.

Versie van 26 aug 2011 08:35

Bij een moerloosheidsproef doe je een raam met open broed[1] in een volk waarvan je onzeker bent of er nog een moer in zit. Je vindt bijvoorbeeld geen koningin en ook geen broed[2], maar het volk gedraagt zich gewoon rustig.

Na een dag of 7 tot 10 kijk je dan of er op het raam met eitjes redcellen worden aangezet. Zo ja: er is geen moer.


Voetnoten

  1. Opletten dat het open broed niet alleen oudere larven bevat, maar ook jonge larfjes en/of eitjes.
  2. Dus ook niet van eierleggende werksters.