Raat: verschil tussen versies

Uit Imkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
De raat wordt met [[bijenwas| dunne doorzichtige plaatjes was]] door de [[bouwbijen]] gebouwd. Die plaatjes was worden eerst als een vloeistof door de wasklieren, die zich aan de onderzijde van het achterlichaam bevinden, afgescheiden (gezweten) dat vervolgens direct verhardt. De raat wordt van nature gebouwd volgens een [[Y-structuur]].
+
De raat wordt met [[bijenwas| dunne doorzichtige plaatjes was]] door de [[bouwbijen]] gebouwd. Die plaatjes was worden eerst als een vloeistof door de wasklieren, die zich aan de onderzijde van het achterlichaam bevinden, afgescheiden (gezweten) dat vervolgens direct verhardt. De raat wordt van nature gebouwd volgens een [[Y-structuur]] waarbij bovendien de bovenste cellen in een raat groter zijn dan de cellen onderin.<ref>http://beenatural.wordpress.com/observations/natural-comb/</ref>
  
 
Om [[bijenwas| was]] te kunnen zweten is een goede temperatuur en een goede dracht (of suikerwater) nodig. Ook een gevulde honingmaag (denk aan een zwerm) bevordert de bouwdrift.
 
Om [[bijenwas| was]] te kunnen zweten is een goede temperatuur en een goede dracht (of suikerwater) nodig. Ook een gevulde honingmaag (denk aan een zwerm) bevordert de bouwdrift.
 +
 +
==Voetnoten==
 +
<references />

Versie van 4 jan 2010 om 10:29

De raat wordt met dunne doorzichtige plaatjes was door de bouwbijen gebouwd. Die plaatjes was worden eerst als een vloeistof door de wasklieren, die zich aan de onderzijde van het achterlichaam bevinden, afgescheiden (gezweten) dat vervolgens direct verhardt. De raat wordt van nature gebouwd volgens een Y-structuur waarbij bovendien de bovenste cellen in een raat groter zijn dan de cellen onderin.[1]

Om was te kunnen zweten is een goede temperatuur en een goede dracht (of suikerwater) nodig. Ook een gevulde honingmaag (denk aan een zwerm) bevordert de bouwdrift.

Voetnoten

  1. http://beenatural.wordpress.com/observations/natural-comb/